Logo Cesa

CORPUL EXPERTILOR IN SIGURANTA ALIMENTARA

A1. MANAGEMENTUL DE PROIECT

A1.1 Management de proiect

A1.2. Informarea şi publicitatea proiectului

 

A2. FACILITAREA DEZVOLTĂRII MECANISMELOR DE FORMULARE, PROMOVARE, MONITORIZARE A POLITICILOR PUBLICE ŞI DE CONSOLIDARE A DIALOGULUI SOCIAL ŞI CIVIC PRECUM ŞI ÎNŢELEGEREA NEVOII DE REFORMARE A ADMINISTRAŢIEI PUBLICE ÎN DOMENIUL FRAUDEI ŞI SIGURANŢEI ALIMENTARE

A2.1. Dezvoltarea metodologiei de desfăşurare a analizei naţionale în domeniul fraudei şi siguranţei alimentare, în cazul produselor agroalimentare româneşti şi a produselor certificate Halal şi Kosher

A2.2. Constituirea bazei de date a participanţilor ce vor fi consultaţi în realizarea analizei, ca şi participanţi grup ţinta

A2.3. Realizarea analizei naţionale şi formularea direcţiilor de acţiune privind domeniul vizat

 

A3 ACTIVITĂŢI DE DEZVOLTARE A CUNOŞTINŢELOR, COMPETENTELOR ŞI ABILITAŢILOR CELOR 40 DE PERSOANE DIN GRUPUL TINTA AFERENTE ONG

A3.1 Pregătirea şi desfăşurarea sesiunilor de instruire a personalului din ONG cu scopul creşterii capacităţii de a formula politici publice alternative

A3.2. Pregătirea şi desfăşurarea sesiunilor de instruire a personalului din ONG în domeniul “managementului strategic”

 

A4. DEZVOLTAREA UNUI MECANISM PENTRU FORMULAREA ŞI PROMOVAREA DE POLITICI PUBLICE ALTERNATIVE PENTRU PREVENIREA FRAUDEI ALIMENTARE ŞI PENTRU ASIGURAREA SIGURANŢEI ALIMENTARE ÎN CADRUL PRODUSELOR ROMÂNEŞTI ŞI ÎN CADRUL PRODUSELOR CERTIFICATE HALAL ŞI KOSHER, DAR ŞI PENTRU REGLEMENTAREA ACESTEI PROCEDURI DE CERTIFICARE

A4.1. Realizarea unei caravane naţionale sub forma unor evenimente de tip masa rotundă cu aplicabilitatea de workshop în vederea elaborării a 2 politici publice pentru prevenirea fraudei alimentare şi pentru asigurarea siguranţei alimentare în cadrul produselor româneşti şi în cadrul produselor certificate Halal şi Kosher dar şi pentru reglementarea acestei proceduri de certificare

A4.2. Elaborarea a 2 politici publice în domeniul fraudei alimentare pentru prevenirea fraudei alimentare şi pentru asigurarea siguranţei alimentare în cadrul produselor româneşti şi în cadrul produselor certificate Halal şi Kosher, dar şi pentru reglementarea acestei proceduri de certificare

A4.3 Diseminarea şi promovarea celor 2 politici publice formulate

 

A5 DEZVOLTAREA DE INSTRUMENTE CU APLICABILITATE DE MONITORIZARE ŞI EVALUARE A POLITICILOR PUBLICE ŞI DE CONSOLIDARE A DIALOGULUI SOCIAL ŞI CIVIC

A5.1. Dezvoltarea unui sistem online de monitorizare şi evaluare a politicilor publice, de consolidare a dialogului social şi civic şi de combatere a fraudei alimentare

A5.2. Dezvoltarea unui manual de bune practici ce va reprezenta un standard cu aplicabilitate în sectorul public şi privat privind implementarea instrumentelor/sistemelor dezvoltate prin proiect